Mobba som en sessa

image193
Lekar
Tekalas hos prinsessan; Gästerna sitter ner i en ring. Personen som börjar leken kan säga: "Jag gick på tekalas hos prinsessan och vi fick tårta." Nästa person säger samma mening men lägger till ytterligare en sak t.ex. "Jag gick på tekalas hos prinsessan och vi fick tårta och glass.", och så vidare. Den som glömmer något i upprepningen åker ut.

(Så kan alla skratta och peka på de som tidigt drabbats av svagt minne)

Kyss Prinsen: Rita ett prinsansikte med en väl markerad mun. Måla barnens läppar med läppstift, bind för ögonen och snurra barnet. Låt de sedan kyssa prinsen där det tror att hans mun är. (Sätta svansen på grisen)
(hahaha)

Sätt tiaran på Barbieprinsessan Annica från filmen Barbie och Pegasus (svansen på grisen): Spelet finns att köpa hos Kalaspinglan..

Sätt på lite valsmusik och låt barnen få prova på att dansa vals med varandra som man gör på en riktig bal på slottet.

Avsluta med att sätta på filmen Askungen Snövit eller Barbie och Pegasus och låt barnen varva ner, gärna med sin godispåse i handen, tills föräldrarna kommer och hämtar.

(Gärna med varsin godis påse i handen....)
Piñata
Lite dyrare alternativ till godispåsen, men mer spännande är en Disney Prinsess eller Barbie Prinsess pinata, som du fyller med godis och små leksaker. Häng upp den i taket eller i ett träd och låt barnen sedan i tur och ordning med en bindel över ögonen slå på pinatan några gånger var med en "käpp". Sätt pinatan i gungning så blir det roligare att titta på när barnet missar pinatan och slår i luften. Om man inte vill vara så våldsam så går det lika bra att dra i snörena på pinatan. Ett av dem öppnar den hemliga luckan.
(hjälp! detta är tips för fem-åringar)

Det blir säkert ett jätte roligt kalas.

Kommentarer
Postat av: Elin

vad är dethär för något?

Måste säga att jag tycker idén om prinsesspinata var sjukt kul, "beat her! beat her to death" låter som trevlig underhållning för barnen va?

2008-02-21 @ 17:39:49
URL: http://makadam.blogg.se
Postat av: lina

Elin: Det är barnkalas tips från nätet! Ha, ha morgondagens militantaglamfeminister är födda!

2008-02-21 @ 18:40:47
URL: http://rosaochfluffigt.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0