Utandning

Aaaaah nu har jag fått ur mig all frustration tror jag. Hehe.

Idag fyller min kära pappa år och vi firade honom genom frukost på sängen, och nu har vi precis avslutat lunchen som jag och moa lagade under stormiga gräl om plåtar och allmänt våld mot spisen, men även lugna stunder där vi var sams och kosmiskt lagade spenatpaj tillsammans. Jag gav honom en skiva som jag gjort (perfekt för bilresande) och ett "presentkort" på ekolördag den 22 nov. som vi ska gå på tillsammans. Lilla pappi spatserar nu omkring med sin nya svarta mysdress och flipflopp, det kanske är därför jag är en sån extrem faghag - flickor leter ju efter män som är som deras pappor...

Men upprullat hår på stora spolar sitter jag nu och skriver en resume på The Pet till engelskan. Back on track!!!!

Tonight it's going to be biiiig!

Jag är så aaaaarg


Gud jag är så himmla förbannad! Jag hatar att gå i skolan, jag hatar att bli stressad över alla läxor, jag hatar att jag inte gör mina läxor direkt när jag har plannerat att göra dem, jag hatar att min systar inte lagar mat åt mig när jag ber henne jag lagar ALLTID mat åt henne JÄMT, jag hatar att jag börjar känna mig lite småsjuk det är lov då ska man vara frisk, jag hatar att hur mycket jag än smörjer in mig får jag inte niveahy, jag hatat att jag har tappat bort mina glasögon så jag är blind när jag tar av mig linserna och kommer på att jag vill se på tv, jag hatar att lovet snart är slut och alla tråkiga rutiner börjar igen, jag hatar att vara arg och irriterad utan någon speciell anledning, jag hatar att jag glömde fråga alva om jag fick kopiera några av de skivor hon glömde hos mig jag bara rotade igenom och tog det som var bra, jag hatar att bara vilja gråta och vara orkeslös när jag har massa franska att göra som jag måste göra under lovet för att inte bryta ihop nästa vecka. Jag vill bara slå på något. Fast det vill jag egentligen inte. Det enda jag vill är att gå ut och springa riktigt långt men det är inte så smart när jag har ont i huvudet och känner mig hängig och ymklig och allmänt skitförbannad på mitt liiiiiiiv. Jag blir helt och hållet totallt galen av att vara frustrerat aaaarg och jätte pubertalt jooobbbbbiiiig.

(LO)Facken Falköping


Igår kväll gicg jag Sandra Cissi och Julia på bio, HSM 3.... Herregud, den filmen har totalt spårat ur! Det töntigaste jag sett, plus att de i början hade problem med ljudet så alla lät som i Wall-E! Jag hade dock gett vad som helst för att få Sharpays rosa ormskinnstövlar med fransar!

Dagen började (av alla ställen) i Falköping! Det tog bara en timma och var som sagt gratis med fritidskortet! På väg till second-handen passerade vi party gatan (hörnet) med Dagnys Pub och Diskotek (kom hit och spill var men tvungen att utbrista i sann turist anda) och Underbar. Lite lägre ner låg Cosmorama, nya Roxy, och allt bäddades in i jätte gulliga hus och kyrkor. Super mysig dag med stickining på tåget och lunch hos Elins mormor och morfar.

Tillbaka i Göteborg gick jag till Karin och åt plättar innan jag powerwalkade (väldigt sterssad) för att hinna till bio för att hinna se exakt ALL reklam.

Nu är det en nu dag (hurra!) och jag ska laga en lyxfrukost åt Karin som kommer ända ut hit till mig!

Cupcakes kvällen



Min chanel-2.55-väsk-cupcake med en ring av kaffebönor, vit glasyr och nutella som jag misslyckades grovt med att få skarp innan batteriet dog.

Jag, Elin, Alva,Elsa,Frida och Lisa var hemma hos mig igår och bakade för fulla muggar och skapade dessa underverk. Det slutade som väntat med att alla mådde jätte dåligt av allt ätande, för att man bara inte kan sluta i tid, eller begränsa sig, men det var det värt.

Nu ska jag duscha och sen ta mitt fritidskort och åka ut och luffa med Elin. Vi ska åka ut i världen och se Falköpings secondhander. Bara en timma away med SJ.

Ut med det gamla




 Jag rensar och jag vet seriöst inte hur många kilo som har försvunnit. Jag har nästan inga kläder kvar!
Men gud vad skönt det känns! Nu ska jag börja tänka på hur saker matchar till min garderobe innan jag köper det. Ang. Dollyfieringen av mitt liv lyssnar jag på annas underbara skiva med våra låtar med Girls just want to hove fun i spetsen!

Dolly dolly dolly


Det är dags för mig att shapa up och dollyfiera mitt liv lite. Så här vill jag att omslaget till mitt liv ska se ut, fast med mig själv på utsidan så klart! Dags att strida till handling och jobba mot målet!

Jag vaknade av mig själv (hade bestämt innan att jag skulle sova ut HUR LÄNGE JAG VILLE) tjugo i nio. Men utsövd och klarblå himmel ute. Idag ska jag förhoppningsvis baka cupcakes med några tjejer från klassen, det ska verkligen bli jättekul! Innan dess ska jag in till stan och köpa de kläder jag la undan igår och fortsätta utrensningen av min garderobe. Hjålp, det känns som om halva redan har försvunnit...... Men samtidigt är det JÄTTE SKÖNT! Jag har så många kläder som bara hänger, som jag aldrig använder och som bara får mig att må dåligt. Bort med all negativ energi och jag ska låta qi krestsa och flöda fritt bland mina kläder.


Underbara dagen i staden


Det är provrummens ljus som gör mig räääädd!!!

Dagen var kommen, frukost med katti! Le petit i Haga blev det, och vi var så mätta att vi var nära att dö när vi gick därifrån. Efter det var det dags för en skön lång dag på stan. Jag la undan tre par byxor och en kjol till imorgon, för jag hade inga pengar, och katti shoppade smink och hudvård som en dåre. Efter tre timmar av intensivt super tittande i alla butiker slängde vi oss ner i fåtöljarna med varsin jätte sallad - och vips var det dags för dagens andra paltkoma. Herregud, jag drabbades av akut magknip på bussen hem för att jag var så mätt! Det enda jag ville var att lägga mig på golvet i fosterställning och vaggas till ro av vägarnas alla fartbulor - men det passade sig inte.

Det bästa med idag var att alla byxor jag provade passade! Jag är en äkta päronkvinna, små bröst och 30 cm:rs skillnad på midja och höfter. Många människor som designar byxor verkar tro att byxkonsumenter är antingen tjocka eller smala stockar, så det kan bli lite problematiskt när jag ska ha nya jeans med bra passform - men är dag var alltså dagen när det hände (som Marit Bergman skulle sagt, fast på engelska då). Dagen D, landstigningen och erövringen av byxlandet! Jag blev så glad och lycklig!

Being Marilyn




 
Det var grymt! Att åka buss helt nerblodad alldeles ensam in till stan var dock inte lika kul. Men jag hittade mina kära skräckinjagande vänner vi Floda-tågen. Medusa-Elin och Läskiga-Karin med halva huvudet nersmetat med tomatsås. Den ekologiska varianten av buttericks. Jag hade på en kvart fixat den typiska Marilyn klänningen genom att klippa sönder en t-shirt och ett lakan. Man måste vara uppfinningsrik när man har en buss att passa, och aldirig sy, bara klippa!!!

Denna eftermiddag spenderade jag med min familj faktiskt. Inte ofta det händer! Vi gick och såg Mamma Mia, och guud vad jag vill leva i en musikal!!! Särskilt i en där Colin Flirth är bög! Nu ska jag och Moa se Tarzan och White Chicks. P.g.a. trötthet  och skabbighet från igår fick jag nobba utekväll med the fab 4, och stanna inne och skratta tills jag bajsar på mig med min syster istället. 

This is halloween



En liten tur in på på buttricks blev det, efter fikan i Saluhallen. Det låg så nära, så jag var bara tvungen att kika in och kolla vad de hade. Så nu är jag lite låssasblod rikare... Får se hur det blir. Mitt mål är Zombie-Marilyn.

Min dag som John McCain, eller egentligen var ju McCain grejen begränsad till debatten, var bra. Det är sjukt bekvämt och känns lite konstigt att ha slips, med faktiskt me likei. Får rota djupare i pappas slipslåda och inspireras helt enkelt.

Nu tror jag faktiskt jag måste börja förbereda mig! Det är bara tre timmar kvar innan bussen går, och jag har MASSOR av förberedelser att klara av!! Happy Birthday mr president kan jag ju lite vitsigt avsluta med.

Spegel spelgel

säg vem som kan vinna president kampanjen här?

Kanske inte helt porträttlik, men jag har pluggat in argument mot abort och för att skicka fler trupper till Irak. Idag på engelskan möts John McCain och Barrack Obama. Let's do this!

I said grrrrrr



I'm sexy I'm cool I dominate the white school (house)
Imorgon transformeras jag till John McCain, mannen som vill forsla FLER trupper till båda Afghanistan och Irak. Hur ska detta gå?

Dödsmässan: Herregud så bra! Det var jättelängesen jag var på opera och jag kan säga så här; att jag inte hade bh gjorde ingenting! Mina bröst var ändå perfekt formade hela tiden p.g.a. konstanta rysningar av detta övermänskliga som hände på scenen. Hade jag läst programmet innan hade jag kanske upplevt ännu mer, men det var verkligen storslaget! Jag blir så lycklig av levande fysisk kultur!

Dagens ord: Hängivenhet. Jag är facinerad av alla människor som skapar. De har lämnat vår fyrkantiga verklighet och lever i en värld av möjligheter och känslor som de vågar leva ut. Det är fantastiskt! Jag vill också vara del av något större!

På tal om att hänge sig. Imorgon är det maskerad. Läskig halloween maskerad. Hur är man läskig? Jag vill klä ut mig till något/någon inte bara smeta in mig i blod! Tips någon??

Dansant dödsmässa



Nu ska jag in till stan för att kolla in en balettolkning av den här puddingens verk, Reqriem. Karin och jag bestämde oss som hastigast påväg över skolgprden idag att dresscoden får bli Classy classy opera lady. Hmm, I think I have the dress. Även denna klänning är en riktig handledsbrytare, bussen går om en timma, bäst att börja slita redan nu...

Spets



Stel spets. Klänning 36:a, midja/bröst 36:a höfter 40:a. Jag höll seriöst på att bryta handleden när jag varit på skoltoaletten. Men väl på är den hur skön som helst, bortsett från att den nästan halshugger mig när jag sätter mig ner (högt skuren i halsen och det liksom åker bak när man böjer på knäna och skjuter ut rumpan) och att den rörelsehindrar mina ben en smula. Med klackar och blöta höstlöv på marken är jag ett lätt byte för att totalt tappa balansen.

 Peppar peppar.

Skratta aldrig förrän du dubbelkollat att du förstått

Eller skratta aldrig åt en fransman som "bjuder" på sig själv.


Bild från en av mina största afrodisiska dagar....

Dagens pinsamaste ögonblick: Ett ögonblick, stund eller del av mitt liv jag bara kände för att totalt häfta igen min mun:
Vi sitter på franska lektionen och Monsieur Gasc  (som från och med nu får heta den Patrialkaliska Idioten, en mycket rolig ordvits eftersom omkretsen på en cirkel(Gasc)delat på diametern alltid blir π (3,14 Gascs feministiska IQ ) inte alls långsökt!) ska förklara ett uttryck som ung. betyger att det är bättre att väcka avund/uppskattning än att väcka tycka-synd-om känslor hos folk man möter.

PI: "Jag kan ta mig själv som exempel, när man titttar på mig och mitt omfång (svepande gest över sin bolliknande svettiga kroppshydda).."

Jag: (tror att detta är skämtet/poängen, typ att han väcker "kolla vad tjock han är naaaaw stackarn" känslor hos de han träffar.)  HAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!

Alla andra:...(knappnålen faller liksom)

PI: (blänger mkt ilsket) "Om man ser mig här, och en Auschwits fånge där (peka peka) så tycker man ju synd om fången och tänker titta vilken man om mig..."

Oooops. Ehe. Jag får väl skylla på att jag inte hade råkoll på att man mätte pondus i kilo.

Hänge dig


Naw, Happy hour från 22-00.30. Varför vi ser smått oranga ut kan man ju disskutera. Vad jag kommer ihåg så var vi djupt ingripna i ett samtal om politik, omen så fort Bush kom upp var jag tvungen att sluta lyssna. Herregud hör jag det namnet igen (det är ju så lätt att undvika menar jag) såkommer mina öron att TRILLA AV! Jag är så trött på den disskutionen!
 
Vad jag hellre disskuterar är hur kul det är att disskutera projekt arbeten! Jag blir så sjukt inspirerad och efter att ha intervjuat Gertrud på Biskopsgårdens vårdcentral-är alla jag vill att jobba inom kommunen! Åååååhhhh jag vill ut i arbetslivet!!!

Äntligen snart påväg igen


Lökig kvinna



Oooops. Istället för att rusa upp för trappan och rå plugga rusade jag upp för trappan och värmde linssoppa. Min pappas underbara soppa, och satte mig i soffan för att titta på film. Det regnade ju och allt. Denna gången värmde jag maten ordentligt, annars är ju så dålig på det. Hatar att vänta på micron och äter alltså ofta ljummen eller kall mat, som är menad att vara varm.

Det blev Shrek. Jag hade självklart matchade öron på mig. Shrek stämde väldigt bra med min sinnesstämning, jag har känt mig ganska klyven ett tag, och även om jag såg 2:an och alltså missade det grymma lök-talet så kom jag att tänka på det.

Jag vet liksom inte vad jag vill. Jag vet inte hur jag vill vara/bli/göra eller vad jag ska focusera på. Det finns så mycket och det är ju klart att man ska vara mångfacetterad, men det går ju inte att vara hur spretig som helst innan man börjar säga emot sig själv på allvar. Jobbigt!

Hur vet man att man gör det man vill? Tänk om jag bara är en produkt utan att veta om det! Jag kan inte bestämma mig för om jag vill leva i förnekelse eller börja gräva i minsta lilla småsak och utvärdera allt och antingen bli nirvana lycklig - eller (ve och fasa) upptäcka att det kanske inte finns nån sanning överhuvudtaget. Är man sig själv närmast, går det ens? Man blir ju som man umgås och slutar man ta in andras åsikter blir man kanske bara ett skal? 

Jag vill ju inte direkt sluta som en rosslande dementor.

Avslutar ett förvirrat inlägg med lite Brott och straff:
"Det är bättre att prata strunt med egna ord än att tala sanning med andras." 

Det låter iallfall bra.

Måndag


SÅ FULA MEN SÅ UNDERBARA! Jag gick och tänkte på filmen (typ spelade upp den i hjärnan) när jag gick över kungsportsplatsen och började verkligen skratta! Lite pinsamt när man går själv.Så det var bara att börja tänka på nåt annat.

Har kommit hem, efter endast en lektion. Det är så sköönt! Tog 25:an och fick gå en bit längre, i regnet. Men det var så fint! Jag lyssnade på låtar från lejonkungen 2 (typ Vi är en och Han är ej en en av oss, öh vilken dubbelmoral) och precis när det verkligen började ÖSA ner kom Halleljua (och inte med Jeff den deppade utan med Rufus Wainwright och den underbara Shrek varianten). Jag trodde jag skulle gråta av lycka. Det är en av de första gångerna jag verkligen är glad att jag och moa delar Itunes, små härliga överraskingar! Så, jag var tvungen att ta ett extra varv runt huset för att verkligen uppleva smärtan i låten, och det görs ju bäst i regn. Drippande och droppande sitter jag alltså här, shì ma säger ni, så är det säger jag. Nu ska jag gå och knäppa gylfen och snyta mig.

Grrr säger jag bara.

I'm in pain

'
Fil med blåbär och senapsgul tröja. Jag känner mig som SATC Charlotte i avsnittet med brandmännen, dagen efter. My hair hurts.

Hemma från ma travaille, idag var det väldigt lungt och eftersom jag var löpare kunde jag prata massa med de som jobbade på alla våningar. Bra att äntligen lära känna folk mer. Det är så sjukt segt att sitta på morgonmöten annars, inte känna någon och typ bara bläddra i GP och kolla på klockan.

Kolla på klockan är en grej jag och Karin borde ägna oss åt mer när vi är ute, lägga sig vid sju snåret och gå upp igen vid tio är huvudvärk och nästan lite frossa. Men, kvällen var sjukt kul. Började med halv White Chics hos Sandra, asså det är seriöst den bästa filmen! Jag skrattar så tårarna sprutar, så min sminkning var ju förstörd innan kvällen hade börjat. Efter x antal missade bussar var jag vid Karin vid halv tolv och vi begav oss till Röda Sten för Tyska Beats. The rest is history.

Idag var den perfekta söndagen: Lång promenad till Guldhedstornet, underbart god briemacka med kaffe och efter det varm blåbärspaj med vaniljsås OCH glass! Vilket annat ställe får man både sås och glass?? Långa disskutioner och ett mycket koncentrerat parti schack.

Dagens super citat:
Det liv jag lever nu (med te och pussel) är inget substitut för ett liv i partnerskap. Jagc lever det liv jag vill leva just nu.
//Karin.

Jag har så kloka vänner och jag älskar dem alla väldigt innerligt. Underbara Elin som snor mitt kinesiska papper och FOTAR alla sidor så att jag ska kunna läsa på ändå!<3

Imorgon ska jag och Anna sluta använda frasen "vi tar det imorgon" och verkligen ses. Det ska bli spännande.

Hakuna Matata

Var nöjd med det du gör! Det var den röda tråden i mammas tal (en slags bergspredikan faktiskt) i bilen hem från jobbet igår. Jag satt fastspänd och grät ut om hur jobbigt/stressigt/tråkigt/osocial allt/jag är. Det hjälpte faktiskt! Jag tror att jag helt enkelt inte har gråtit på länge. Jag behöver gråta för att fungera. Annars är det för mycket som sammlas och gör mig lessen eller våldsam. Fast våldet grabbar tyvärr bara min syster och saker.

Så idag har jag satt realistiska mål och:
Powerwalkat
Tränat mage, rygg, armar
6 solhälsningar
50 av de 150 franska glasor vi har till på onsdag
skrivit 7 frågor om kinesiska texten
läst klart kapitlet i Momo
äntligen haft ett långt samtal med Anna
i ett par samtal planerat kvällen med Karin

Jag är nöjd och hoppas verkligen på en utom ordentligt rolig kväll! Ska fixa i ordning mig nu och ta tio bussen in. Det gäller alltså att skynda sig NU!!! Ska bara äta upp min bönsallad först. MEN VAD SKA JAG HA PÅ MIG???


Les Alllemands


Tysk husman på bästa sätt.

Idag är det dags för ännu ett möte med das super germany på Röda sten. Jag måste bara hitta någon som vill hänga med mig till Karin kan smita från Karins tjejmiddag typ vid 11 tiden. Har sms:at båda Dea och Sandra, men det vill inte träffa mig (/har inte svarat) och jag känner mig väldigt bortglömd och ensam.

Igår ringde Anna när jag precis klarat upp en bajssituation ( en tant som suttit i sin egen diarre utan blöja och i strumbyxor i några timmar. Hela hon var helt brun, så det var bara att ta på sig handskar och hjälpa henne, fortfarande droppande, in i duchen. Jag älsar att jobba med människor) och föreslog trevlig samkväll med henne och övriga på the Queen, men efter ytterligare tre bajsincidenter avböjde jag. Kände mig lite trött. Ehe.

Nu ska jag ta ut mina nybakade Chokladmuffins och läsa den rafflande fortsättningen av Momo, eller La vie devant soi, hur ska det gå för pojken med paraplyet Arthur som försöker prostituera sig, men inte riktigt lyckas...

Ps. Britneys nya låt Womanizer är faktiskt jättebra. Ds.

Am I gonna live forever


Das grytlappisch med eine franzzzözisch.

Aaaaah nu har jag kommit hem från den härligt korta skolfredagen. Bytt till joggingbyxor knäppt upp min bh och kört upp några fler hårnålar i huvudet så att håret inte irriterar mig på något sätt, utan bara ligger som det ska. Ätit gnocchi med pesto och tomater och kollat in Fridas Paris bilder från i våras. Och för att matcha detta satt på typ depplåtargjordaattgråtatill i itunes.

Jag har drabbats av någon slags pms depp, inte för att jag på något sätt redan kan ha drabbats av pms, men det känns likadant. Hela dagen har varit såååå soooorgelig (inte egentligen men jag ska inte upprepa deppordet för mycket). Jag har kännt mig så nere, och inte blev det bättre av att de ringde från jobbet och berättade att den underbaraste tanten på min våning som verkligen KUNDE plira och se ut som en sparv med jättemun och utan tänder hade gått bort kvällen innan, så de bad mig komma tidigare. Detta hände (samtalet) i datasalen där jag (aka John McCain) satt och filade på mina argument mot abort med resten av de sorgeligt efterblivna människorna i min grupp. Engelskan har verkligen blivit ett ämne (haha) för att skapa en grav deprission.

Jag bara undrar; Är det OKEJ att prata skit och skratta åt en stackars nyexaminerad lärare som det inte går bra för så hon hör och samtidigt se ut som 11 när man är 18 och klä sig som om det var direkt importerat från JC 90-talet?
Svart är nej.
Det hoppas jag alla kom fram till.  

Nu har jag laddat ner Fame - I'm gonna live forever och ska försöka rycka upp mig.  Livet är ju uppenbarligen flyktigt.

Lina Hussein



När jag stod och bredda mig en ostmacka igår kväll, uppfylld av min påstådda franskhet och en känsla av att Paris kanske inte är så långt bort ändå, kommer pappa uppklampandes för trappan och brer sig även han en macka. Plötsligt stirrar han på mig och säger:
"Vad militant du ser ut"

Öh, va? Iof så hoppade pappa av lumpen, så han har ju ingen riktig utbildning i vad krig innebär (inte jag heller för den delen) men såhär ser det väl ändå inte ut??

Tom på mitt passkort ser det ut som någon siktar på mig med en k-pist eller nåt, definitivt inte som en most-wanted-gerilla-leader-of-the-world lapp.

Nu ska jag ta bussen och fritaga några hönshjärnor, min klasskompisar haha.

I'm your power


Med ett svin som franska lärare får man vässa de feminisktiska armbågarna. Inga härskarmetoder här inte!

Inspirerad av Elin (hon har gjort mig till super kvinnan i CD hon gav mig)var jag tvungen att själv snickra ihop något liknande, fast med några uttökade tillbehör - gnistrande fet diamantring och en chanel 2.55 (min absoluta dröm väska alla kategorier!) Hade den riktiga we-can-do-it männsikan inte vridit sig så mycket hade jag självklart ritat till en djupare klyfta, men man kan inte få allt. Så här kommer jag alltså se ut när jag flyttar till Paris haha.

På tal om chanel har jag känt mig väldigt fransk idag, en svart t-shirt och basker gav helt klart känslan av Paris. Jag tog tacksamt emot alla kommentarer om att jag faktiskt SÅG fransk ut - så mission komplete som Tom Cruise säkert skulle ha sagt!

Dagens antiklimax: Hur kan man ställa in en teater?? Jag fattar inte! Jag övergav mina kära klassvänner på the queen och åkte med mamma-bussen hem och nu ska jag (stiff/tråkig/krampaktigt försökande att komma upp till mina forna nivåer i franska) hemma för att skriva min redovisning av min artikel om NY marathon. Självklart med barker och med benen i kors.

Det som stör mig är att allt jag vill är att virka och läsa Topphälsa, som precis landat på min säng....men jag ska ta mig samman. Fast först MÅSTE jag ringa Anna...och sen Katti - människan åker ju till ROM imorgon!!!

När Gud inte vill



Haha, Hanna har lovat att kasta en fatwa över denna stackars förvillade stockolms grabb som, (jag gissar) när han festade i gbg med sina äckliga vännar kom på att skulle göra en LÅT om staden har älskar så, mitt vackra göteborg liksom! Jag kan avslöja att Max inte fattat någonting!  
"Jag känner mig ensam, så stanna hon mig i en sekund lajdidaj nanana i mitt vackra göteborg!
Att mixa Per Gessle och Jimmy Jansson funkar inte, de ska njutas var för sig!

På tal om stockholm, jag är fortfarande väldigt nyfiken på manshororna som förväntas hålla till vid feskekörkan! (Elin - du lovade att följa med mig!)

Om Gud vill



Hemma igen från gympan, de svettiga innebandy svinen fortsätter att irritera mig; de rusar in när jag håller på att avsluta passet och visar ingen hänsyn överhuvudtaget! Det stör mig verkligen och jag verkar ha gruppen med mig, när jag sa:
- nu får vi lämna över salen till de här herrerna som ska spela...
- de ELAKA herrarna
var det någon som fyllde i då. Lång näsa till dem! Haha!

Nu ska jag ducha, äta och plugga religion! Vem hade kunnat tro att så många namn och så många MORD gömde sig gamla testamentet! Herregud, jag tycker fortfarande att man kan se Lejonkungen istället för att läsa bibeln - och ändå få samma budskap + att det är i färg och med bra musik!

Mösstrauma



Att det ska vara så svåååårt! Vem hade seriöst trott att det fanns så många val? Jag bestämde mig till slut för mösspaket 1, med tillhörande champangeglas och guldpenna. Sp3f Lina, Schillerska FRS ska det stå fram, och sedan schillerska en gång till (fast i vitt så det syntes inte så bra) därbak och under det 2009 i guldstrass. Fancy fancy. Och som tjejerna från Konkard företaget påpekade flera gånger; jag kan råka sätta mig på mössan utan att den går sönder! Vad bra, för det var något jag verkligen var rädd för!

Jag tog studenten och allt jag kom hem med var en platt mössa!

På håltimman efter svenskan gick jag karin Sabine och jessika hem till karin där jag badade(!!!!) och drack kaffe medans de andra satt brevid och var (antagligen) avundssjuka...


Sjung om studentens lyckliga dar

Herregud! Jag ska åka in till skolan typ 3 timmar innan jag egentligen börjar - för att PROVA STUDENT MÖSSOR!!!! Jag dör lite på det och fattar verkligen inte att det är sahant!!! Vi ska ta studenten om cirka åtta månader! Det är ju verkligen heeeeelt stört!

För alla morgonpasset älskare; denna mössa måste völ ge mig ett antal kakpoäng idag?




Voici encore un grytlapp.

Skapandets ädla konst



Mitt nya utlevande kreavtiva liv rullar vidare, eller ska jag säga knypplar (haha) vidare. Min nya vision är att hyra ett bord på Haga julmarknad, eller eventuellt i kvarnbyn (då kan ju kanske stå brevid jessika och hennes familj...) och sälja grytlappar! Det ska bli mitt mission i höst - att inte tröttna utan göra x antal och sälja och tjäna pengar!!!

Det skulle verkligen vara jättekul, och häftigt att se om folk verkligen skulle köpa det man själv gjort...

Nu ska jag ut och gå lite i regnrusket, jag har en sån lycklig känsla i magen. Det har varit en sån mysig dag, fikat med Emma och sedan en super lång fika med Frida. Snedluggen har verkligen förändrat mitt liv till det bättre!

You know you love me liksom. XOXO

Jag tror på människan


 +   +

I lördags när vi gick hem mot Karin kände jag mig utpumpad. Efter att ha lämnat Balkan-konserten och gått bort mot andra lång för att känna på pulsen där borta konstaterade vi torrt att vi mötte exakt samma människor en gång till! På hemvägen, genom vasaallén kände jag mig hopplös, kulturnatta var slut innan vi hann komma dit, samma människor i omlopp var man än gick och avsaknaden av lycklig paranoia känslostormar (denna känsla hade dock funnits där ett tag) gjorde mig bara så trött på allt.

Vad är en kille som ser ut som en Hitlerjugend prefekt på x som hoppar med armarna i luften och ett sinnessjukt leende på läpparna rakt emot en mot en supersnygg läkare iklädd endast tighta bygglovs-hängslebyxor och vit byggjobbarhjälm med grekiskt påbrå som bjuder på White russian i baren på Bergain liksom?

Men - nu kommer det stora mennet - nu kommer händelsen, peripetin, vändpunkten vi alla väntat på:
Plötsligt lyfte jag blicken och lämnade de gula löven på gatan mot sitt öde, höll med Karin om att mr Tony borde köra oss till skolan och vad ser jag? Det är som att Gud insett att vi alla är riktigt trötta på att bara vänta på det messianska riket, och låtit St Per öppna grindarna till himlen ändå (och detta utspelar sig framför paradislandet, är det inte ironiskt så säg?) och där står de: Dräggen från Vasaparken! De som efter midnatt lämnar sitt trygga fäste bland grenar och blad och ger sig ut i Göteborgs natten för att frälsa oss från ondo*. ( * = de som använder hårgelé på fel sätt, man ska inte göra en hjälm av sitt eget hår! och vardag) Vi gick precis bakom dem, så nära att jag hade kunnat räcka ut handen och röra vid dem om jag hade velat/vågat/drabbats av akut sinnesfrånvaro. Han gick där med sin systempåse och gigantiska hårman och glödgade nattens fuktiga stads luft med sin aura, likt mr Silver i sina fornstora dagar.

Har gick jag medvetet över till han, för det är detta speciella singular som är intressant i detta sammanhang.

Läppar som Victoria Silvstedt, ett svall värdigt Mufasa (han använder gelé på rätt sätt) och en ordentlig touch av Brolle. Där har vi honom - guden förkroppsligad i den Sundbergska religionen. Eller Lina religionen får jag nog ändra det till, finns nog inte många av mina pingst-släktingar som skulle skriva under på detta...

De vände sig faktiskt om och det vi hann höra innan vi svängde ner på Götabergsgatan var
"Kolla vilka xxx tjejer (<--INGEN av oss uppfattade vad!!!) jag ska kissa på din/min/deras/någons (något av det) mormor."

Det finns hopp. 


Badkväll i kulturnatten


      

Det borde heta kulturkvällen/eftermiddagen. Det var ju typ slut innan vi hade hunnit bli torra bakom öronen. Men - det var i Karins hem det roliga hände, och där var vi ju faktiskt större delen av kvällen så det var lyckat ändå.

Nu är det verkligen officiellt - badkar är så sjukt underskattade! Det är ju en av Guds allra finaste gåvor till människan, så det borde vara lag på att ha ett i varja hem! (Även fast jag vet att kyrkan och staten är skillda i Sverige) Med en rosa glitter badbomb från Lush (alltså fullprobbad med nyttiga och naturliga oljor) kan det inte gå fel! Det var så sjukt mysigt och så sjukt kul.

Efter att ha mött upp elin lallade vi omkring på stan lite. Det var inte okej kan vi ju sammanfatta det som. Elin tog ett bussen hem för att vara fräsh som en nyponros för sin stundande konsert och vi bestämde oss för att gå hem och dricka kaffe. Utan för Indigo stog världens längsta vita limousine. Vi rusade fram för att pressa näsorna mot fönstret för att kunna kika in i de svart tonade rutorna, men då hördes en röst bakom oss:
-Det där funkar ändå inte tjejer.
Det var Mr Tony himself, han öppnade istället bilen så vi kunde ta oss en ordentlig titt och nu vet vi alltså hur vi tar oss från champange frukosten till skolan! (Det kostar 3000kr i timman, så om man åker från Karin och är 8 pers blir det ju typ ingenting!)

Sen var det kaffe på balkongen och ostmackor, åh sååå goooott, innan jag också drog mig hemmåt.

Det ska bli en blöt kväll


MAMAC i Nice, den underbara draken borde fått följa med mig hem!

Nu ska jag tvinga mig ut och springa i regnet, sen bär det av till badkväll hos Karin. Sen får vi se vad som händer, det är ju trots allt kulturnatta. En högtid som alla andra år gott mig fullständigt förbi, men det ska det bli ändring på nu!

Dagens gallskrik: JAG SÅG ANDERS SVENSSON PÅ VASA VIKTORIA HÅLLPLATSEN!!!!!!!!!!!! JAG DOG OCH DET KÄNDES SOM OM MIN HJÄRNA FULLSTÄNDIGT KOLLAPSADE. KÄNDISAR HAR EN VÄLDIGT SKUM OCH BIZARRE EFFEKT PÅ MIG, JAG VET SERIÖST INTE VAR JAG SKA TA VÄGEN. DET SPELAR INGEN ROLL VAD DE ÄR KÄNDA FÖR, JAG ÄR JU INTE ETT DIREKT FOTBOLLSFAN OCH ANDERS ANVÄNDER JU (VAD JAG VET) VARKEN SMINK ELLER MÄN FÖR ATT TILLFREDSTÄLLA SIG SJÄLV, SÅ HAN HAMNAR JU INTE I MITT "SÅ SNYGG SÅ MAN DÖR FACK". HMMM.

...Och det gör jag också

  
Nya skor - ett desperat impulsköp efter att jag insett att den underbara fejk-pälsjackan från Cubus satt otroligt svin fult.

Jag har passionerat gått in för min nyfunna hobby, stickning. Igår stickade jag en mössa och idag vrikade jag, medans jag satt hos frissan, en matchande ros att sätta på toppen. Dock är det stickningen som verkligen avslöjat hur stressad jag känner mig just nu, för när jag suttit ett tag märker jag verkligen hur axlarna sitter vid öronen och jag får bända upp käkarna för att jag pressar ihop dem så mycket, så är det när jag vaknar på mornarna också. Värsta träningsvärken liksom.

Men idag - äntligen. Jag har klippt och slingat mig. Tre timmar av totalt ompysslande. Min älskade frisör Ann är också väldens segaste och världens galnaste. Hon blinkar och rycker med huvudet som om hon vore en knarkmissbrukare, skrattar som ett kvinnligt husvagnsvrak och skrek idag över hela salongen om att hon vägrade ha på sig de arbetsbyxorna de skulle köpa, för hon såg ju redan på bilden vilka snopp-byxor det var. Och hon vägrade ha på sig byxor med hängpung. Kärlek.

Jag vill bara sticka


Perfektion

Jag har haft en så sjukt härlig dag idag! Började 13:15, men steg upp 6:00 och åt frukost, läste Brott och Straff i några timmar, gjorde några solhälsningar i solen (nästen..) på altanen och hann i lugn takt laga en härlig couscous-sallad innan jag gick till bussen.

Efter skolan (endast en lektion) gick jag och Karin till Guldhedstornet där jag åt en fantastiskt god Brie macka med kaffe (inkl gratis påtår endast 49kr) och tittade ut över hela Göteborg. Det mest underbara med stället var att de hade massa sällskapsspel man kunde låna - så Karin lärde mig schack och så satt vi där och spelade ett bra tag innan vi tog en vagn tillbaka till stan. Sen vandrade jag iväg genom Haga till mitt gympapass som gick jättebra och sen åkte jag hem och såg andra avenyn.

Efter att nu ha städat mitt rum lite ska jag sätta mig och sticka och kolla på morgonsoffan - Nirvana är nära mina vänner!


Struktur



Jag har tyvärr inte hittat nåt bra ställe att hänga upp min ovärderlriga whiteboard tavla, så för tillfället står den finurligt lutad mot min gungstol. Det är verkligen helt fantastiskt att se hela sitt formella liv  framför sig och sen bara kunna ta en färg, vilken färg som helst (fast helst svart när man ska stryka något), och bara riktigt njutningsfullt gnugga in den över de jobbiga som stod där innan, typ: läs La vie devant soi. Mmmmm det är vardagslyx det!

För övrigt bröt jag precis ihop. Jag är nog väldigt inspirerad av Rodja i Brott och Straff på den punkten. Herregud, människan har ju frossa och feber HELA tiden! Jag känner bara "Daaa snyt dig och skaffa dig ett jobb" eller " Det här skulle du tänkt på INNAN du mördade en stackars tant och hennes ännu mer stackarere syster". Men, tillbaka till mig och mitt alldeles egna psyk-bryt:
Hur kan de ändra tablån för andra avenyn??? Jag måste se det idag, jag har ställt in mig på det, det är det som hållt mig uppe när jag läst franska, Brott och Straff OCH lagat mat till min pappa som ligger och äckel rosslar (stackarn) inne på sitt rum! Det har alltid sänts på måndagar, hur kan de ändra det bara för att det är en ny sesång??? 

Det som stör mig ännu mer är att jag verkligen är beroende av det. Det är världens SÄMSTA serie och både manus och skådespelare (utom Kim och Tony och ibland Liv!) är riktigt USLA, men jag bara måste titta. Det är samma känsla som när matrealismens krafter tar kommandot över min själ och säger åt mig att "Köpa köpa köpa det där nagellacket" - jag kan inte säga nej! Och jag är alltså även dömd att vaka vid tvn de närmsta söndagar, tisdagar och torsdagar efter som SVTplay inte fungerar på våran dator. 

Ping och detta var allt från Dagens I-lands problem, men ont gör det. 

Livskunskap




I det här fallet kan jag seriöst inte bestämma mig - ska man döma efter in-eller utsidan? Slemhög eller en riktig puddig??

Resultatet av en socialstudie jag har ägnat mig åt efter jobbet igår och idag:

  • Ja, folk stirrar av synen röda nylonstrumpor + röda klackskor.
    Nej, det är inte fel att kommentera högt och brölig om hur fult/så skulle jag aldrig ha det/coolt/ det är. Det är även en bra ide att vända sig så man RIKTIGT hinner studera och fälla sitt utlåtande.
  • Hett tips! --> Ser du en tröja med tryck: Läs gärna vad det står. Högt. Stöt armbågen i din kompis sida och skratta lite. Håller du med kan du säga nåt i stil med : haha fan va bra. Håller du inte med stirra riktigt drygt nedlåtande på personen och spärra upp ögonen. Knip/pluta ihop munnen.

Sömnstudie jag gjort på mig själv:

Senario: På fredagen går L på konsert och dansar hela natten. Hon avslutar med lite äppelpaj och kaffe med K på tintin. Klockan 7.00 börjar hennes arbetsdag. Hon jobbar till 14.30. På kvällen är det filmkväll hon E. På söndagen börjar hon åter 7.00 och slutar 14.30.
Frågeställning: Kommer hon klara det med sitt leende i behåll och göra alla sina läxor på lördageftermiddagen efter bara 1,5 timmars sömn?
Utfall: Fredagen blir precis som planerad. Hon stannar hemma på lördagkvällen. På söndagen kokar hon sönder lunchpotatisen och orkar inte sminka sig. 
Resultat av frågeställningen: Negativt. 

 


Bezeigeistrad



Storan ikväll. Klubbspelning med Zeigeist, de var grymma på Siesta, fantsatiska på Emmaboda - då kan det väl bara sluta på ett sätt? Eller det tvekar jag faktiskt inte på...men för oss finns det ju tyvärr två utgångar. För mig och Karin, eller nej, mig och JENNY.

Herregud det är verkligen fredag igen. Denna veckan har gått så sjukt fort! Igår startade jag och mamma våran nya torsdagstradition - springa innan jobb/skolan. Vi sprang i våra käcka Maxi-refelxvästar (märkesgrejer skare va) i småregnet och korsade våran väg runt hälsans stig bland hundägare och ekollon. Mina ben blev sjukt stumma islutet - men vi kämpade på. På kvällen följde jag med Emma på ett Dance revival pass - 80-talet dancemoves - på gymnasium. Så himla kuuul! Jag funderar väldigt seriöst på att slå till på ett gymkort där, de har världens frächaste gym och jätte många olika roliga klasser!

Kära grafitti



Idag råkade jag blöda ner golvet i designsalen (en stor pöl bildades under mig när jag reste mig upp efter franskan)och nästan simunera ett missfall på skoltoaletten. Är jag normal?

Slutade halv tio idag, tack alla lärarkurser! Fler studiedagar åt pedagogerna! Så jag åkte hem, gjorde mig en härlig stor kopp chaite och lade mig i soffan med Brott och Straff. Plötslig drabbades jag av akut trötthet och råkade på något mystiskt vis somna där jag låg. Sova oplanerat på dagen är aldrig någon hit, jag vaknar helt förvirrad och drömmer jätte konstigt;
Jag kommer hemspringande från bussen och finner att ett inrednins-bögpar omstrukturerar hela vårst hus. De har även med sig en liten flicka som springer över allt. De har helt byggt om mitt rum och ställt in tre våningssängar. Min garderob ser ut som etons slipsavdeling. Var är mina träningskläder? Jag letar som en galning och ser bussen komma körande mot busshållplatsen (det är eg omöjligt att se från mitt rum men jag hade lyckligtvis välsignats med lasersyn). Den ena mannen kommer inspringade och svamlar om att de kanske slängde dem, medans jag ålar omkring på golvet UNDER sen rullande skrivbordsstol, jag fastnar och när jag försöker komma loss dunkar jag till skrivbordet och river ner en designervas och jag vaknar av att jag precis svalt en glasbit och var på väg att snart dö.

Vad tror ni Hekki Vesa - människan skulle säga om detta?

Nu ska jag tillbaka till Agaten och jobbelijobba! Äntligen back to demensens förtrollande värld!

RSS 2.0