Från minareten i Österbymo

Jag är på landet, nu på biblioteket för att upptäcka världen omkring mig lite mer. Längre bort än Ydregården. På torsdag börjar Emmaboda, det ska bli så kuuul och jag tänkte köpa såna mini shots av 100% frukter actimel för att undvika att ligga super sjuk i en vecka efteråt...

Biblioteket här är bland de bästa i Sverige, helt klart. V i har åkt hit varje år sen jag var bebis och lånat böcket, men i dag blev jag lite tveksam till bokurvalat som finns... De ovanliga 1 och 2 till exempel. Två tjocka bilder böcker om konstiga människor, bla Hasse Bengtsson " När jag står bakom korvvagnen är jag kung över korvarna, endel halshugger jag andra blåser jag upp och vissa för jag rakt upp i himmelen".....eh är det därför ditt enda umgänge består av skrattande turister Hasse?

Det som slog mig var dock att all "ovanliga" männsiskorna såg likadana ut. Männen: de var exakta kopior av tavlan Eremiten som min farmor har på sin vägg. En gubbe som flydde till skogs och läste bibeln varje dag, han rakade sig inte heller men hans skägg stannade underligt nog i en Ronjas-pappa-mattis-variant ändå. Kvinnorna: Som gamla Edith Piafar utan tillgång till henna, smala och rynkiga alltså.

Allt är faktiskt väldigt härligt här, Magnus och Eva åkte igår och idag är första dagen vi är helt ensamma, så jag tänkte passa på och övertala mamma att färga mina ögonfransar efter vi målat om farstun. Jag har konstant på mig pälsbyxor och just nu har jag även en slags moppe-muche (blääää för detta ord) under armarna. Så går det när man duschar i en sjö. 

Petite resumé

Alors, i fredags gick jag ut med Angie. Vi gick till Vieux Nice och pratade, kopte underbar italiensk glass och kollade pa den nattliga marknaden. De saljer helt fantastiska saker!!! Jag ville kopa allt - men det blev tyvarr inget. Jag lyckades dock bete mig som en idiot;
nar vi skulle ga forbi ett stand till ett annat rev jag ner en tavla med min vaska, i nasta stand kollade jag pa en gigantisk nyckelring, nar jag skulle ta upp den och visa den for Angie tappade jag den i marken - och den var av glas parlor. Langre ner pa gatan, fortfarande atandes min glass, kollade vi pa orhangen och jag spillde massa chokladglass pa deras stra matta, fort darifran liksom. I sista standet kollade vi pa tval, och nar jag skulle lukta korde jag upp den for mycket i ansiktet sa mina rosa lappmarken fastnade pa den vita forpackningen. Jag trodde Angela skulle do.

Efter marknaden satte vi oss pa en mur vid Promenad des Anglais och kollade ut over ett fantastiskt upplyst Nice, da kom tva killar och satte sig brevid oss och vi borjade prata, biensÛr pa franska, men hon bara vande bort huvudet. En av dem sa typ "oh ska du inte vara med och disskutera med oss?" och hon "na det har jag inte lust med." Okej...
Lalalalalala 3du pratar ju och forstar bra, men det ar ju accenten ocksa;;3 da kom det en lang harang pa arabiska fran den andra om att det var inte sa himla latt etc etc etc. Det var kul.

Igar var vi i Grasse, helt underbar liten stad och vi kollade in parfymeriet. Jag hittade aven kaffe muggar i typ alleminium som jag blev helt kar i, men de kostade 12 € st sa jag kopte dem inte. Jag vet inte om jag angrar mig an...

Nu ska jag rusa ivag till Matisse musséet och sen mota Dea pa stationen!
A bientot!!

Hemma encore

Det ar sa lungt och tyst, lagom vart och allt ar helt stilla. Nicole har hangt upp tvatten utanfor som i Lady och Lufsen och det ar lite magiskt. Jag har lust att bara ga ut och ga istillheten, en runda runt kvarterat eller nat? men jag vet att sa fort jag lamnar den lilla garde kommer jag bli jatteradd att bli overfallen och total paranoid. Sa varfor forstora en fin stund?

Bild fran google, jag bor inte har, men det ser ut sa har i en del av Nice. Jag vill bo har.

A la maison

Fredag, det har gatt nastan en vecka!!! Herregud! Tiden gar sa fort!

Det blev ingen klubb i onsdags, pa nagot satt missade jag Adele och Yvan nar typ storre av delen av skolan gick ivag, vi satt pa en bar i narheten och stack ut huvudena lite da och da for att checka laget. Tyvarr misstanker jag att Yvan inte fattade nagonting av det som hande sa det var mest hans fel. Ha ha. Pa nagot underligt satt traffade jag iaf Malin! Vi hade pratat i mobilen tidigare under dagen. och sen traffades vi helt random. Hon hade med sig (forutom sina EFare) Marcus. Ibland kan det bli fel nar man traffas, upptacker att bada ar svenskar och tror att man ska ha nagot gemensamt. Sa ar det ju inte alltid tyvarr. Men fortsattning om honom foljer.
Donc, vi lallade ivag genom stan for att hitta nogot kul stalle, satte och och kollade pa nagra grymma hiphoppare och sen droppade A Y av for att Malin och M gick sa fruktansvart fort och varan sista tram gick om en halv timma. Vi hann inte med sa mycket mer efter det.

Igar gick jag tidigt i skolan och sen gick jag Angie och en tjeckisk kvinna som heter typ Chewzaqez, men jag sager bara du till henne, och badade och pressade. Nar jag berattade for min larare om nar jag solat forsta gangen sa han att det syntes ju verkligen inte, sa jag ser det som min uppgift att PRESSA. Iaf lag vi dar nagra timmar, och jag hann bli sjukt sugen pa ett prova fallskarms grej med bat, det ser sjukt haftigt ut!!! Sen gick vi till bion vi letat upp igar, kopte glass och kollade pa Française. Den var jatte bra och det kandes aterigen (som med Paris) fantastiskt att forsta. Efter filmen blev det crèpes i Vieux Nice, och jag ska aldrig mer bestalla in smaken 3 fromages. Ett ' centimeters tjockt lager med smalt moglig ost ar bara inte gott...

Nar vi lamnat av Du rusade jag hem med mina badgrejer, sydde upp axelbanden pa min klanning och sminkade om mig lite ( allt pa fem min) och rusade sen till baka till place Massena dar jag och Angie motte Malin och Markus och nagra EFare. Bla bla bla, sen gick vi till Check Point och har hander det ofattbara. Vi gar in och efter som M ar 91 gjorde han det inte. Yes Yes Yes, lyckliga miner fran mig och Malin, men vad hander sen? Jo Marcus BETALAR vekten 20€ for att fa komma in anda!!!! Ha ha ha vi han ta en drink innan vi behovde ga!! 23,5€ pa 10min, for ingenting. Hello???

Manniskan har ett sa stort bekraftelse behov att man bara maste ignorera honom!!! Det ar helt otoroligt!!

Idag borjade jag sent, sa jag har inte gjort sa mycket, kopt lite vykort och nya sandaler. De ar helt fantastiska med glitterormar som slingrar sig over fotterna, allt i GULD!!!

Men nu far vi se vad resten av kvallen har att utvisa istallet!!!
None
Vad ska vi gora??
Bli jatte bruna!!!!
Nar nar nar??
Nu nu nu!!!
NAR?
NU!!!

Mamec

Herregud, jag gar hela tiden. Till skolan fran skolan och overallt annars. Om det inte ar med lata manniskor som vill aka trammen. En tur kostar 1 € tank vad mycket pengar jag sparar!!!

Idag borjade jag skolan sent, man borjar antingen 8:45-14:30 eller 13-18. Sa jag skakade mig sjalv vaken klockan 8, och var utan for dorren vid 10. Jag vandrade ivag mot Morderna musséet och det vqr FORMIDABLE!!! Sa coola saker, pop konst och skulpturer och Yves Kein - toppen av alla verk. Sa mycket nostalgi!!!
Jag blev aven uppraggad av en vakt som ville att vi skulle traffas efter hans jobb och "boire quelque choose"? iof sag han bra ut, men han var nog lite over 30, och det kandes lite att ta i... Sa jag stammade fram ett peut-Être och avlagsnade mig. Jag ar for mesig for att mota en vilt frammande manniska, sarskilt nar jag inte direkt har nagon som sakert vet om jag kommer hem. ^^

Efter skolan gick vi och letede efter en bio som bara skulle kosta 2 €. Alla manniskor vi fragade sa olika riktningar. Men till slut hittade vi ratt, men en mystisk lapp pa dorren sa att det var stangt....for alltid verkade det som. Istallet hittade vi en annan, fast for 7,5 istallet, sa det ska vi ga pa imorgon.

Idag ska vi ut pa nan klubb/bar/Discothèque som heter Guest det ar ju liksom Chumba Chubs som spelar!!!! Gar ej att missa, ha ha. Jag och en tyska ska traffas vid "The water thing" pa plats Massena halv 12, och sen mota upp de andra. Hoppas det blir kul!!!!

Jag gor allt for att njuta av mitt eget sallskap. Det kanns som om jag ar med i en Denise Rudberg roman! Jag hoppas mitt skinn pa nasan ska vaxa som deras ocksa.... Att vara den enda som pratar svanska ( iof finns det tva andra med, Johan och Robin. Robin ar jatte trevlig och ordforande i en forening for skoltidningar dock stockholmare, sa han pratar ju som har har forstand till och Johan gar pa handels och har flip flops.....Det sager val det mesta) kanns som att vara fangad i sin egen kropp ibland. Tex nar man gar pa stan, bara saga nat utan att tanka eller overhuvudtaget krydda sitt sprak!!!! Det ar valdigt speciellt att lara kanna varandra pa ett annat sprak.

Dea kanske ska komma till Nice (det ar har jag ar jessica!!!) pa sondag!!! Det ar valdigt kanske, men Nicole sager att det ar okej for henne att hon sover over till Mandagen. Jag har ju tva sangar i mitt rum.

Det ar bara jag som bor med henna, och en annan fransyska. Hon ar SJUKT lik Charlotte Pirelli!! Jag misstanker att hon har fyllt lapparne och brosten, de ar gigantiska och hennes brostvartor ar alltid stenharda. Hon ar aldrig hemma nar jag ar det, men trevlig.

Synd och staden

Salut! Salut! 
Tank er: En lang aveny som standaktigt stravar uppat mot skogsbekladda berg i fjarrad, storre delan av dem tacks av de stora husen, alla vackart utformade med massa tankar fran arkitakter. Nicolas affarerna har precis stangt men de uteserveringarna som finns i denna delan av stan ar fulla med folk. Solen skiner och efter en eftermiddag pa stranden  och ett langt harligt dopp i de gigantiska vagorna ar du helt indrangt av salt. Efter att ha lamnat av dina nyfunna vanner som bor mer centralt fortsatter du langs tramsparet for ett sjalv komma hem. Hemma vet du att det finns bade badkar? och att tanten kommer att ha lagat en god middag. I pasen du haller i handen ligger Wasa sesam kakor, vatten och La Vache qui ri detta kommer du avnjuta med franska glamour pa din egna balkong.....
Sa har jag det.
Plus att allt ar soundtrackat med YMCA.
Jag borde kanska bli filmmusik valjare? ialla fall for feelgood filmer - for detta kanns bra.

Varenda kyrka ar tapetserad med stora plakat som skriker SYND!!! Trodde jag till det visade sig att det stog synode, forhoppningsvis inte samma sak.  

De som fattar min ordvits ar jag nastan stolt over...

La premiére jour

Jag har landat, inte packat upp och genomlevt en dag i skolan. Jag kom fram till Madame Reverdy vid 1 tiden i natt, och  borjade klockan 8, sa det blev inte sa mycket somn tyvarr. Jag bor typ 30 min:s gang fran skolan, men det gar en sparvagn som tar 10 min, for iallafall pa kvallen ar det ganska stokiga stallen att ga igenom tydligen.

Jag bor sjukt musigt!!! Kvinnan har rosa toapâpper liksom!!!! Eget rum och internet. Men! Det stora mennet, sjalvklart toaletten, och nu menar jag inte badrummet ( det ar jatte mysigt, parldraperier och rosa badkar) utan garderoben i vaggen med tva wilda western bar dorrar med en 5 centimeters stor springa emellan sig. Fast iof, hon har ju snickrat dit 4 olika lasanordningar, sa det ska nog ordna sig....

Skolan verkar helt okej, det tar 10 min att ga till Avenu d'Anglais sa det ar ju bra lage iallafall. Jag har haft en lektion idag, en grupp med typ bara Tjeckar (hela skolan bestar av T:ar och tyskar!!!) och de pratade typ bara med varandra sa jag kande mig nagot oforstaende, var ar Jitka nar man behover henne???

Nu ska jag ta ett kallt bad, packa upp och sen slantra ivag till skolans gardsfest. Maste nog lyssna lite pa vuxenskivan ocksa for att bygga upp ett killer sjalvfortroende. Jag kanner mig ganska lag efter en hel dag med bara nickningar och hej hej. Ge mig ett internskamt nagon!!!!! 

Adios Amigos



Nu drar jag till Edith Piaf-land. Au revoir!

Herregud

Jag färgar ögonbrynen. Imorgon ska benen vaxas. Imorgon går planet.
Hjälp Hjääääääääääääälp. Kan ingen hjälpa mig????

Packa packa packa

Idag ska jag försöka packa så mycket som möjligt. Tvättmaskinen rullar och jag försöker tänka logsikt. Vad ska jag ha med mig? Vad behöver man?? Måste ladda Ipoden också. Med Elins skiva of course!!!
Herr Varg var som jag misstänkte, Rickard Wolf! Världens underbaraste röst! Han delade med sig av sina bästa livsråd. Bl. a då; använd solkräm.


Det var hemskt

Det var hemskt på jobbet idag. Min sista dag, och den dagen var sorglig. En tant hade fått en propp i armen och var helt drogad av morfin. Annars är hon alltid lite små sur och bitchig, men nu var hon en liten fågel som inte kunde stå eller äta själv. Hon kunde knappt prata och vi fick använda llyftbälte på henne när hon skulle resa sig och sätta sig i en rullstol för att gå på toaletten. Vi matade henne med sill och potatis och hon åt bara två tuggor. Sen fick hon jordgubbar och glass och då åt hon upp allt. Jag stog nästan och  grät när jag matade henne. Det var så sjukt sorgligt!
Hennes son ville inte komma och hälsa på henne för han "orkade inte". Hello!? Din mamma är sjuk!!! ANSTRÄNG DIG!
Jag är/var hennes kontakt person de veckor jag jobbade och idag skulle jag handla dusch grejer till henne för all tvål var nästan slut, men Merja sa:
Köp du några..Eller förresten det räcker nog med två.
Jag bröt nästan ihop!
När jag gick på semester tittade jag in till henne, men hon sov. Hon är nog död när jag kommer tillbaka till hösten. Det känns jätte konstigt!


Trots en traumatisk dag hade jag pressat schema: shoppa det sista inför Nice!
Eftersom jag var desperat misstänkte jag att jag inte skulle hitta nått, men jag skuttade hem med klänning, shorts och en kjol - tack Gina Tricot! Allt firades med en choklad frapino, för att få upp mitt blodsocker som var kört i botten, - tack CSN-rabatten! Några kronor mindre gör mig motiverad att fika på Espresso House.

Resfeber


Vi drog till stranden


Vi har cyklat och cyklat och cyklat idag. Hjälp! Det gick bra allting, tills vi kom till ön. Jag trodde jag hade full koll, men så var det inte, ännu värre på hemvägen! Sån liten ö, så mång felsvängar.
Men vi kom fram,  och vi kom hem och på mitten var det helt underbart! Solen stekte, vattnet var varmt och glassen var så god! Vi hade även med oss en picknick korg (eller rättare sagt picknick RESVÄSKA från 60 talet) med potatissallad, tortillas och bönsallad. Det smamkade så gott efter tusen år av cykling i backiga Bohuslän.

Jag var tvungen att cencurera mig själv lite....

Idag var även tiden inne för att fira min 18 års dag igen. Elins present! En pussmun i choklad och en skiva. Inte vilken skiva som helst utan VUXENSKIVAN! Några låtar för varje fas; pepp, riktig man, gay och även faghag delen! Med tillhörande lilla bok!!!! Jag dog, blev nästan lite lessen i ögat av rördhet! Det ska bli så grymt kul att lyssna på den, ett av spåren är även Elins egen ny komponerade låt The Navy Boys och även ett hemligt bonusspår på slutet.... uppläsning av herr varg. Mycket mystiskt... Men jag börjar misstänka vem det kan vara....

I morgon är det jobb jobbb jobb igen. Halleluja. Men jag slutar 1!!!!! JÄ!

Le bac sur la mer de Torslanda


Herregud vad varmt det är! Jag ska blir brun idaaaaaaaaaaaaaag!  Jag och Elin ska till Hönö för att pressa loss, och kanske shoppa loss lite gran också... Hönö klåva Liksom!

Nu är jag väldigt nervös för Nice. Jag vågar inte tänka på det. Jag måste börja visualisera.

RSS 2.0