Inre kris


Boop-boop-i-doo eller noooooo eller något. Jag vet inte var jag ska ta vägen. Sitter i min studentoutfit och ser grotesk ut. Jag kan nog inte ta studenten. Jag läser Bridget Jones för att skapa tillhörighet och inre frid, men nu måste jag börja städa mitt rum och toaletterna istället. Och ikväll ska anna och jag boka london. Det känns iaf kul.

Skri

Okej detta är sista skoldagen någonsin på Schillerska. Jag har seriös ångest, har mått illa hela morgonen (haha kl är bara 7.30, men jag gick upp sex..) och det känns jättekonstigt!!! Ett annat ångestladdat problem är att  jag inte vet vad jag ska ha över min student klänning! Får kolla runt lite idag efter skolan...

Sierska



Exakt de här färgerna vill jag använda när jag inreder min lägenhet! Det ska vara vitmålatträ och torkade blommor, virkade små dukar och en lantlig romantiskt feeling. Jag längtar... Men, jag är inte säker på hur jag vill att mitt liv (abstrakt) ska se ut; en bonde med silikonbröst och sönderblekt hår i blåställ som klarar av att mjölka, föda barn och baka rabarberpaj samtidigt, eller en tomas dileva figur som lever i en 1:a mitt i stadens centrum och odlar morötter ur en mjölkkartong på balkongen. Båda fallen inkluderar givetvis målade lååånga naglar och klackskor.

En grej som totaly messar up mitt vanliga liv just nu är att min hud har gått tillbaka till finnäkelstadiet, det såg så BRA ut i några månader men nu är vi där igen FY!!! Plus att mitt högra ögonbryn är fucked up (detta är ett uttryck jag ALDRIG skulle använda mig av i real life men nu när jag skriver skriver jag det ändå, (jag såg SATC avsnittet där miranda upptäcker att hon inte kan säga I love you nyss och där säger hon ju fucked up jättemycket. Jag har blivit betingad!) Ögonbrynet är i vilket fall som helst jättejobbigt, det blir aldrig som jag vill och gör så att det ser ut som om det vänstra sitter jättehögt upp, alltså går jag omkring med en slightly förvånad look hela tiden. Det är ju kul för mig liksom. Hahaha tack gen lotteriet... eller inte!!!!

Jaja jag har ju iaf två ben och armar och allt sånt där. 

Nu ska jag snart börja göra mig i ordning för Elins konsert på Millies och middagen med vårruset tjejorna! Det ska bli så mysigt! 

Bikerbabe

Igår cyklade jag ner till krysset för att spaa tid genom att ta lila direkt till järntorget där jag skulle träffa Anna och Katti för att dricka vin och fira att det sista i skolan är över! (Herregud det är faktiskt SANT!!!) Med fladrande hår och jobbande ben samt en cykelkorg swichade jag igenom Torslanda som den mest oövervinneliga kvinnan någonsin, att cykla i ljummen sommarkväll är verkligen ljuvligt! Väl vid krysset hoppade blev jag, på väg mot själva busskuren stoppada av en man som saktade in sin vespa, fällde upp hjälmvisiret och började skrocka
"Sikken dockan, nämen det är inte sant, SIKKEN DOCKA!!!!!"
Till moi! 
Jag " Öh heeeeh nämen tack eh hej hej"
Och snabbt vidare, vad är det med folk nuförtiden alla goes italiano. Innan hade jag bilvit omkörd av en minibuss full av vägarbetare som allihopa verkligen pressade  sig mot rutan för att riktigt SE denna heta prussiluska som liksom en svart beige och leopard fägad hämmnare cyklade i full fart framåt.

På vägen hem var jag så uppfylld av min cykel appeal att jag liksom bara förväntade mig att mannen på motorcykel som körde förbi skulle vända sig om, men jag hade inte väntat mig att han skulle vara POLIS! Hej hjärtat i halsgroppen!!! Är det hjälmplikt? Han tittade iaf olagligt på mig innan han körde vidare...

Koncentrerat apatisk



Jag har precis vaknat upp från en ca 3 tim lång dvala. Jag säger vaknat upp trots att jag vaknade till när jag upptäckte att  jag höll på att somna. Mina fingrar var stelfrusna och resten av kroppen var iskall den med, det är verkligen att gå in i en bok totalt, så mycket att resten av en själv liksom stänger ner så att exakt ALL energi kan satsas på att läsa mer/snabbare/gråta. Jag kände mig smått ångest fylld igår, så därför började jag läsa om Brunstkalenderna av Emma Hamberg en av mina favoritböcker.

Men nu var det dags för en liten paus, man kan ju inte läsa ihjäl sig, tänk om jag slutar andas i viljan att ta in så mycket av boken så möjligt? Brunst känns även som en bra rubrik på mitt just-nueliga livstillstånd, brunst är för mig en smått galen kossa som neurotiskt hoppar omkring i hagen utan av vara nöjd med det hon brukar tycka är kul. Det är exakt så jag känner mig. Mamma kallar det PMS.

Men med elins mammas tjocka rosa hemstickade tröja och legging så mår storasyster Lina för tillfället bra igen.

Krimskrams



Jag har städat, sorterat, hålslagit och möblerat om. Snart är jag äntligen klar med mitt "nya" rum! Inga fler papper som dräller, varje sak har sin plats. ÅH DET ÄR SÅ SKÖNT!!!!
 
Det enda som stör min rosa moln verklighet nu är att jag inte kan åka till Hultsfred med Jessika oh att jag har en redovisning jag inte ORKAR börja med. Det är så fint väder ute! Och snart ska vi till operan för att kolla på kusinernas balettuppvisning.

Det är soligt ute


Dagen efter våran trevliga studet/klassfest som slutade med att jag sov över hos Karin gick jag och Anton (hej 1 och ett halvt år sen sist) på en second-hand runda. Och HERREGUD myrorna emmaus, tom Börsen hade så mycket snygga grejer! Mitt köpsug var så enormt,men Anton hade sitt mission; vita hängslen, så jag focuserade på det istället. Men..det blev ett par nya örhängen från Stadsmissionen iallafall! JAg tycker de var jätte söta och jag har börjat gilla guld(färgat...100%fake är alltid bäst, det skiner ju oftast mer) så jag känner mig väldigt 80-tals fancy i dem.



Det är student om typ EN VECKA!!!!! Sjuka värld, men händiga kvinna som jag är så har jag börjat stor städa, på riktigt denna gång, inte bara knö in och stänga. Ovan har jag precis frossat i (en del) av min...öh..brudkista! Jag älskar att titta på glasen, öppna papprerna och se vad det är jag har köpt (många secondhand fynd ligger sstuvade i min garderob) och bara sitta omringad av det och känna att det är MITT! Hahaha jag är ingen barmnärd kommunist, jag är madonna materialist! Saker, ting, ägodelar, prylar....AAAAAAAHH UNDERBART!!!!!

Tack Frida



Ja, vi kanske ska glömma Hoff, men bara för Wise guys! Herregud, denna är min favorit ALLA KATEGORIER! Det gör inget att det är svårt att springa till, hoppa då! Det är så himla BRA! Jag blir LYCKLIG! Det är såhär jag vill möta livet och Lassie!

Forever and ever


Suckisuck

Gud gråter (regn), det ser ut som om jag dricker kiss (kamomillte) och jag skriver ett engelska arbete om jeansens historia (det är faktiskt sant). Ge mig styrka. Jag börjar skriva idag. Det ska lämnas in senast idag. Vad har hänt med min motivation? Jag undrar seriöst när den försvann helt.

Jag vill leka med barbie istället.

Flytta?

Vi var och kollade på en lägenhet igår. Mitt emot Adolf Fredriks kyrkan, satt man på ena balkongen var man i princip MED på gudstjänseten, eller i alkis gemenskapen i parken nedanför. Den var verkligen jättefin och det känns så SJUKT att folk verkligen bor så centralt!!! 3 minuter från prinsgatan, 5 från järntorget och slottskongen typ runt hörnet, perfekt på alla sätt! Hejdå västrafik, hej cykel!


Jag har upptäkt att jag har problem att prata sanning, typ alla låtar jag skrattade år på ESC sittar jag och lyssnar på nu och tycker de är bra... Det verkar vara nån slags betingning, dåligt har överförts till bra i min hjärna och sen är jag fast.
Heja Grekland!

Jag älskar...




...att fixa naglarna.
Inget ger mig ett sådant lugn och det är ren och skär meditation att fila, måla, klippa, vänta, måla igen och sedan NJUTA av fantastiska färger och skapelser.

...att det är varmt.
Gå med jackan (och snart ingen alls!) i handen iklädd solglasögon under bersåer av syren, ååååh underbara värld!!!

...att vara ensam hemma.
Det händer faktiskt mer och mer ofta nuför tiden att jag kommer hem från skolan och får låsa upp dörren, och det är så fantastiskt!!! Det är tyst, man kan göra vad man vill, bara sitta och stirra rakt ut om man skulle känna för det, utan att någon kollar på en eller knackar på dörren eller på annat vis rubbar ens cirklar.

...att snart kunna göra var jag vill på riktigt.
Vad ska du göra i höst, nästa vår... Det är för första gånger frågor med mer spännande svar än att börja skolan igen!

...att det finns en stad som rymmer alla mina abstrakta drömmar:



Vad finns det att vara lessen för? På något sätt har religionsdiskussionen där jag luftade mina extrema låt-oss-införa-dödsstraff åsikter gjort mig på ett sådant fantastiskt humör! Jag känner mig helt Hollywood glamourös i min flätfrisyr med rosa "pannband" och blev tom stoppad av en tant i Vasaallén som sa att hon tyckte jag var jättefin!!!

Schlager


Detta är min drömman; shake it brother! Och särskilt i slutet, det ser ut som om han har amputerat bort fingrarna och som om professor har försökt läka hans brutna armar. Jag trodde jag skulle DÖ när jag såg det i tisdags HERREGUD!

Men ang esc, gud vad många bra låtar det fanns med i år! Det är ju sjukt, jag vill verkligen ha skivan! Funderar på om jag ska önska mig den i student present, men kan jag vänta så länga, och har den ens kommit ut än??

Och ett statement: Vi springer ut till David Hasselhoff! Det är ju det mest perfekta någonsin! Han är lyca, han är framtidstro han är ALLT! THE ONE! Fatta det.

2.03.42



Jag är seriöst stolt över mig själv!  För fyra veckor sen (typ) fick jag reda på att jag faktiskt skulle få springa, och slutatde på en tid som bara var mindre än 2 minuter efter mig själv förra året! Det känns helt fantastiskt och jag känner verkligen både ben och ryggmusklerna idag. Det är en så skön smärta att bara fortsätta springa, trots att benen är stumma och  trots att folk ligger på picknick filtar kring spåret så är det inget alternativ att stanna.

Det som känns "ännu" bättre är att 21 km (det är sjukt!) är en accepterat LÅNG sträcka. 5 km, 10 km är mer ja ja men det klarar alla, men ett gbg-varv är något som alla tycker är långt och det gör det så mycket goare att faktiskt klara det, utan att gå och utan att gråta.

Detta gör mig så sjukt peppad att faktiskt våga anmäla mig till Paris Marathon nästa år, det skulle ju vara stört, men ändå underbart! 42 km here I come!

Linas kvällsbok: kollaps

Jag behöver inre frid! Min hjärna och psyke kollapsar totalt när jag stressar upp mig och ska fixa så mycket samtidigt. Mitt största problem är att när jag verkligen känner att NU VILL JAG VARA SNYGG så blir jag så himla FUL!  Jag blir heelt knäpp! Varför umgås jag bara med snygga människor med fantastiska kroppar??? Varför har inte alla år med dem gjort mig till en sådan? Aaaah! Det känns så orättvist och jag blir så antiklimaxig. Balen ska bli så kul och alla kommer vara s vackra, och så kommer jag förstöra denna fulländade bild med min försöka-men-inte-riktigt-lyckas-look. Suuuuck!

En annan konsekvens av min stress är att min hjärna totalt slutar att fungera. Jag stog på ICA maxi och räknade hur många fingrar jag hade! Få se, om jag har (räkna fingrar på fingrarna, + dubbelkolla) ...10 fingrar och 20 glitterstenar betyder det att jag kan sätta 2 på varje finger...eller?

Slutsats: Stress får mig att totalt tappa förtroendet för mig själv.

Läxa: Stressa inte. Ta det som det kommer.

Smile like you mean it.

Ang balen

Postat av: linnea

men vad ska DU ha? (:

2009-05-06 @ 18:46:41

Jag detta är en intressant fråga! Jag ska ha en rosa axelbandslös chiffongklänning, mina gamla balskor från nian (som jag har spritt ut att de är 12 cm, men de är de INTE, de är 10.) och en ormskinns klutch typ. Mitt problem är att jag inte vet vad jag ska ha över, och jag VILL ha någonting över! Ska prova hela outfitten när jag har vaknat till llite tänkte jag.

preparerade med gelgrejer.

Jag är en rea/gratis räv! Igår när jag kom till slottskogen såg jag några tanter som trängdes upprört vid garniertältet, aha, det måste vara ett mycket bra ERBJUDANDE! Jag rusar dit, får reda på att man ska hitta en tjej som bär på garnierlinnen och springer man med ett sådant så får man en goodiebag. Hahaha självklart hittade jag henne och gick hem med spray, shampoo, balsam och två rynkkrämer (som mamma fick..)!!!  

Från födelsedagen: Jag och moa är ju jättelika!!! Det har jag aldrig sett förut!

Nu: Brun-utan-sol och plugga!


Vårruset

Nu är det dags igen! 20.00 kvinnor rusar in våren tillsammans i slottskogen! Lingförbundet är självklart där för att värma upp dem, och springa själva såklart! Det ska bli så kul och sen ska vi ha picknick efteråt!

Denna gången ska vi inte ha våra käcka hattar...

Ledig imorgon och på fredag är det bal! Det ska bli så himla kul att se hur alla ser ut, jag har hört så mycket om håruppsättningar, klänningar osv. men nu är det äntligen dags!!!

Herregud 19 år

  

Enligt Anna och psykologin så har jag nu gått in i yngre medelåldern! Det känns otroligt glamoröst faktiskt! Jag är full av visdom och hade (enligt mig själv iaf) den bästa power födelsedags outfiten någonsin, detta bekräftades av att pappa, skarattade och såg chockad ut när han steg ur bilen. Men han hämtade sig snabbt och höll sedan med mig. Cindy, kitty och jag.

Men jag har blivit så firad idag att jag känner mig alldeles lycklig! Först frukost på sängen med massa presenter, varav 7 var bh:ar, en super söt väckarklocka och ett par jätte coola solglasögon. I skolan  blåste Karin en serpentin över mig och hon, jag, anna, elin och alva åt sedan en jätte fin lunch bestående av ovanstående fantastiska paj och jag fick ett presentkort på en HELKROPPSMASSAGE! Gud så underbart!!!! Sen fikade jag med Anna och Frida och då fick jag ett jätte fin ljus, Betty Boop tofflor och en little miss splendid tröja!

Jag och mamma samåkte hem från järntorget och jag kunde inte ha sagt det bättre själv:
Men vilka pluttinuttisar!!!!

Det är så vi uttrycker kärlek i min familj.

Tack för en så underbar dag!

Nu ska vi dricka champange och äta middag och jag tänker göra det sittandes i min nyinköpta telefonbänk! I LOVE IT! Passar perfekt till min pussmuns telefon! 

Hooked on a feeling



En hel gårdag av upprullat hår resulterade i ett jätterufs! Jag kände mig så lycklig, jag älskar när håret känns som en egen individ och man liksom kikar fram bakom det! Ju större desto bättre! Men nu är det uppsatt för att jag ska kunna koncentrera mig, först filosofi, sen springa och toppen på en härölig dag bli Linas kvällsbok! Det var så längesen jag såg den och jag älskar svenska filmer. Dagen innan min fördelsedag (!!!) behöver jag lite perspektiv.

För, det har varit en mycket härlig måndag! Mitt älskade jätte hår (vilket resulterade i många huvudvändningar och ett hi sweetheart + ett possitivt uttalande från min syster) och min nya skjorta som jag köpte i lördags. Jag älsar färgerna, den är helt i bomull, 2hand men tyvärr så upptäckte jag att den måste handtvättas, lite jobbigt! Vidare, vi hade religion och sen åkte jag ut till te-elin och den lilla sötisen (gosi gosi) hade plockat ihop en påse speciellt för moi! Bara för att jag scannade in mycket av det vi ska läsa på till filosofin igår och att jag idag lämnade över hennes skrivblock. En påse te, sen strut(!) karameller och scottish short breads (sååå edinburgh!), det gjorde mig så glad. Jag investerade utöver detta även i mycket gott kaffe som jag nu druckit på altanen.

The Hoff - the man, the myth, the viagra for women! Denna mannen gör mig så lycklig, han är tysk, het och saknar självdistans, eller har han för mycket?? Hur som helst så kan man väl konstatera att han inte på något sätt kan vara helt frisk i huvudet! Denna video är ju heeelt SJUK! Inte ens förr i tiden kan man väl ha tyckt att detta är häftigt? Vajrarna är ju lite för tydliga och varför snömanskostym? Men grr det är ju David, på något sätt håller det ändå!   

Snurrigt


Ja så sitter man här i merden igen. Idag har jag tre sakar på min agenda: skriva klart franskan, läsa på filosofi och träffa anna. Franskan känns som ett uttömt ämne här på bloggen, men filosofin är ganska färsk. Hur kan man ha en lärare som på frågan; kan du skriva tydligare, vi ser överhuvudtaget inte VAD DET STÅR!!??, svarar; hahaha ja, det gick ju fel redan i små skolan, så nej.

Jag blir liksom arg bara av att titta på boken och han jobbiga häften nuförtiden. Det är interessant, man jag fattar inte kopplingen till den alldagliga verkligeheten. Det känns som att om det är sånna här forskningar, typ varför hade vi mass utvändring? Jo du, det finns olika sätt att se på de, antingen
1. Det fanns ingen mat, det gör det i USA, let's hit the road!
2. Jag är uttråkad, du gillar inte din svärmor, du har en helig oäkting (mormon jesus), polisen vägrar lämna henne ifred och ingen av oss har någon mat, let's hit the road
3. osvosv.
Detta är inte filosofi!!! Detta är olika grader av pretantiöshet! Kanske har vi ett litet svar på finanskrisen här? Alla överbetalda "forskare" som hittar på "teorier" om det redan självklara, kallar det för obegripliga begrepp och går till histiorien? HAH?? Detta går jag inte på! Låt oss bara odla trägårdar över alltihop och leva i lycklighet!  

Drama



Idag har jag och elin varit på en second-hand odysée i Göteborgs utkanter, frölunda, högsbo och mölndal! Det blev en t-shirt (bilden), ett snörliv, en byxdress från 80-talet, en sjal, en knytskjorta, en rosa och fluffig toft, tio kammar och en telefon bänk, allt detta för 245 kr! Denna intensiva förmiddag gjorde att jag var sjukt kissenödig på bussen hem. Jag kände det när jag seg på och satt sedan i 46 smärtsamma minuter och höll mig ända till torget. Där var jag tvungen att rusa in på det lilla caféet, jag kände att jag inte kunda maka det ända hem, det hade slutat i skogen och det bor alldeles för många hundägare här omkring föör att det ska kännas säkert.
Jag spatserade sedan hem på lätta steg, men när jag kom in genom dörren hade minnena av café toaletten raderats och jag trodde att jag fortfarande var jätte kissenödig, (men att det gått så länge så att kroppen liksom förtränger det, som det händer ibland) så jag rusade upp och slängde mig på toaletten med Tyko Brahe i tankarna, rädd för att det bara var sekunder kvar innan min blåsa skulle spricka och jag skulle frätas sönder innifrån av mitt egen urin! Vad pinsamt!! 
Väl på toaletten, det gick ju inte att pressa, satt jag och liksom lockade, typ som på en katt, kiss, kiss, kiss, men inget hände. Förseställde mig forsande vatten för att trigga fantasin men det ekade tomt, då gick det upp för mig att jag faktiskt redan hade kissat och jag kunde andas ut, laga lunch och koppla av med veckorevyn.  


Jag vill leva på 80-talet! Då tyckte alla att sånt här var bra!!!

RSS 2.0