Funderingar från camden market


Ibland undrar jag om det på allvaar var bättre förr. Eller kanske  inte egentligen, men om Keith Richards verkligen har varit så här snygg, hade det inte varit förtjusande att få vara i rätt tidsålder för att få uppleva det då? Idag är han ju en liten skutt som klättrar/ramlar ner från palmer. Dock en pensionär som står på arenor då och då, men jag tror jag hade uppskattat honom mer om jag varit med från början.

From Paris to Berlin



Så, nu är det fredag till måndag i det hatade och föraktade landet som gäller. Där språket endast är ett läte och landet som på allvar gav oss generationer av feta svettiga autobanmack-korvätande män som kör lastbil för fort. Två nätter och tre dagar, jag och Anna har ju redan speed date:at London på samma sätt, och jag har fått för mig att Berlin både är mindera till ytan och har mindre stora-grejer-man-bara-MÅSTE-se. Kan vara fel, men vem är jag att föredra att leva i verkligenheten framför förnekelse?

Jag är så grymt peppad på att komma "ut i stora världen" igen. Att resa ger verkligen mersmak. Paris, London och nu Berlin, Europas typ mest värda städer (haha) på drygt  ett halvår. Det känns bra, lite backpacker globetrotter varning kanske?  

Och, det sista stora och:et. Nu har jag även (äntligen) en fika med Katrin inplanerad. The kalendergirls are back in business.


Nobody puts baby in a corner



Leopard, gammaldags kärlek i fjällen och lite äkta 60-tals hollywood glamour, är det inte så livet ska vara? Inspirerad av dirty dancing har jag försökt omvandla mig själv till min alldeles egen Patric Swazy - och jag låter ingen trycka upp mig i ett hörn, inte för länge iallafall.

Gårdagskvällen innebar en super snabb total make-over på endast en halvtimma för att spontant hinna spendera kvällen med Frida. Det blev mer prat om projektarbetet och en härligt stjärnkantad kväll.

Eftersom jag sov över hos Frida, och hon började 8:20 ( tre timmar före mig), så började jag dagen med en lång promenad i stan, slottskogen och botaniska. Den blev verkligen lång, jag traskade på i två timmar innan jag satte mig på Biscuit och åt frukost i solen. Det var en perfekt morgon, lite nostalgisk när jag lallade omkring och kollade på de super duper söta grisarna och sälarna. Allt i mitt eget sällskap, det gjorde mig lite stolt. Att ha trevlig och mysigt på ett café alldeles själv är för mig en bedrift faktiskt. Smothiee, ost rågfralla och grönt chai - till ett minipris av 40 riksdaler.


Blött



Hjälp här kan det verkligen regna. Herregud, mina linser höll på att rinna ur mina ögon när jag gick från bussen, för min lugg blev så full av vatten. Jag hade ju naturligtvis inget paraply med mig, för igår släpade jag på ett hela dagen och då kom det inte en droppe....

När jag kom hem slängde jag av mig alla kläder allt eftersom jag drog fram i huset och det föll sig så att mamma fann mig sittande här, alldeles nyss, toppless framför datorn. Jag hade precis dratt av mig bh:n för att undvika bröstisbitar. Hjälp, my god och allt, vad säger hon:
" Men Lina vad gör du? Jag hämtar en tröja sådär kan du inte sitta. Jag blir ju nervös när jag hittar dig så där!"
Aaaaaaa! Bara för att det står i graffiti betyder det inte att alla människor har cam-sex när det råkar ha på sig (för att nästan citera fucking åmål elin) "bara för att de råkar ha på sig inga tröjor." Jag dog. Mammor ska inte säga såna saker  till en om man inte har på sig von Dutch keps och foxy byxor.


Karins påse illusterar vad jag kände på svenskan. Hurra change, nytt år, sista året. Yes yes yes! Och nu verkar våran Berlin resa gå mot mer konkreta meningar. Så gryyymt!

Välj A), B) eller C)



Välj rubrik A), B) eller C)
A) Jag vill också ha så fina kläder
B) En regnig tisdagsmorgon
C) Men nu måste jag verkligen göra något

Välkommen till Lina-land


Så var veckan igång. Ja, nu är det allvar. Detta firar jag med min första dagens outfit bild. Efter min enda lektion gick jag karin emma elin och alva till Le petit café, mitt och kattis favorit frukost ställe har utökat! Frukosten såg ljuvlig ut, nu med tillhörande mösli buffé. Jag höll mig dock till en utsökt cappoccino.

Jag kommer inte ihåg vad vi pratade om, men Alva var så otroligt söt i flätor. Drömmen om Berlin börjar få mer konkret form. Nyckelord: Billig utan slafs. Vi ska kolla upp om Svenska kyrkan har nåt vettigt övernattningsalternativ för ressugna fattiglappar. Spännande spännande.

Morgonen började med kinesiska. Jag tänkte ta nya tag,inte:

  •  vråla "jag är den korkade" över hela klassrummet
  •  fråga grejer han precis gått igenom
  • skratta åt elin tills jag är knallröd i ansiktet och inte kan prata
  • gå jättelångsamt utan att lyfta fötterna precis framför honom

liksom visa kalle att jag inte är total pantad. Men vad händer, iförd mina nya rosa stövlar vandrar jag och Elin mot klassrummet. För att förstärka känslan av att "det är vi två mot den fula kinesiska munnen syndromet" håller vi armarna om varandras axlar, gör en ganska tvär sväng på Schillerskas extremt hala nyputsade golv och jag tappar balansen och drar med stackars Elin i ett rejält magplask. En vrålande sörja av kroppsdelar mixat med okontrollerat avgrundsskratt bevittnas av :......Kalle. Jaha, det var det seriösa försöket det.


Såhär i Buddha tider

Jag har gjort som Miranda, jag har förbättrat min sängkarma. Genom att flytta sängen till motsatt vägg, nu står den under förnstret, har auran runt den helt förändrats. Nu vill jag faktiskt sova där. Härligt. Eftersom jag måste gå upp sex i morgon (bööööööööööö) så behöver jag sömn. Inte bara vända på mig hela nätterna.

Näästa ling-termin börjar om två veckor. Jag repar och hittar på pass förfullt. Här ser ni mig till Empty Room.

dirty talk and the city



Tjejkväll i sann sex and the city anda. Hur längesen var inte det?? Öh, det var nog när vi såg sesong 6 och det var långt innan filmen, typ ett halvår sen. Hjälp. Vi saknade dig dock Katti!!! Jag älskar my girlfriends. Vilka andra skulle komma på idén att gå upp klockan 4, klä ut sig till paket och komma och sjunga för mig klockan 6 på morgonen för att hinna fira mig innan skolan börjar? Självklart med en rosa birthday cupcake i högsta hugg. En helkväll med dessa underbara kvinnor var precis vad jag behövde för att komma loss ur min mini skoldeprission som jag lyckades dra på mig under den första dagen i total ofrihet.

Räddningen börjar närma sig. Jag har nu kastat Anne Marie Börlinds produkter dit pepparn växer, hon kan ta sin ekologiska skit hudvård och låta den användas som substitut för de fossila bränslelna. För den har hjälpt min hy lika mycket som om jag skulle smetat in mig i svart råolja. Men nu är det renässans tid i mitt badrumsskåp. MD Formulations, AHA syror is the shit säger jag bara.

Nu ska jag fortsätta min rensning och sen ha möte med Lingförbundet, följt av en fika med my favorites.

Utrensning för nystart



Imorgon när vi sitter i aulan kommer det vara sista gången ett läsår börjar. Imorgon är första dagen på mitt sista år som elev. På universitet och högskolor är man ju konstant student. Det känns så bra! Äntligen är drömmar närmare verkligehet än någonsin och det är endast månader innan jag kan besöka Anna och KAtrin i London och innan Elin och jag packar våra ryggor (haha) och lallar iväg till de-stora-leendernas-land. Detta är inte grisens år - detta är Jessica Simpsons år. Jag vill ha ett år i sann Jess-anda. Hon är den ultimata kändisen; Blond, vältränad, snygg, vacker, underbart leende, rolig, skinn på näsan och en citatmaskin à la Ernst. Vilken annan kändis skulle annars förespråka att vi männsikor ska börja äta bark??

Jag har börjat rensa i mitt rum. Slängt nagellack för första gången på år. Det är först nu (när jag läst en feng shui bok om vikten av att rensa och städa för att bli lycklig och viljan att veta exakt var mina grejer finns och inte få astma av damm i mitt eget rum) som jag är i rätt fas i mitt liv för att göra en sån grej. Innan har jag alltid litat på knepet att hälla i lite aceton, men det är över nu som Per Gessle skulle sagt. Nu när jag har ett med den perfect ljusblå matta nyansen känns det som att ingenting annat spelar någon roll längre. AAAAAAAAh jag ska finna inre friiiiid.

Nu har jag fikat med Anna, katti och Frida, lunchat med Elin och Alva, festivalat med Linnea och Karin...det är bara Edwin som effektivt hållt sig undan hela sommaren. Men det känns så underbart att ha träffats igen och prata prata prata. Jag älskar att prata ut in och om. Utvecka vända vrida mera. Härligt. 

Nu ska jag se om jag lyckas lämna min älskade nalla i lådan som ska upp på vinden. Jag har haft honom i en påse bakom alla mina väskor och inte ägnat honom en blick under så lång tid, men när jag tog upp och höll honom i min famn dog jag lite grann. Ska han ligga där upp alldeles ensam, med bara äckliga spindlar som sällskap? 

Jag behöver tydligen nycklar


Ännu en parkbänk i ett kroniskt regningt land, mitt i sommaren, under ett prickigt paraply med en burk disskuterbar mat.
Det är såhär mina sommar börjar se ut nu... Men som mottot lyder, var det än gäller:
Jag lägger hellre de här pengarna på en ny tröja på primark än.... (fyll i vad du vill mat/taxi/buss/hotell/flygbiljett/gåföreikönprivilegier)

Min bukspottkörtel är svullen, så jag tuggar på citron för att öka saliv tillförseln (men varför den svullnar är det ju ingen männsika som kan svara på). Men jag är ägare till en pimpad loggkalender och ett Nobody puts baby in a corner penkit.
Kan intte vara mer redo inför trean.


Rosasteget


Vad gör man inte för att stoppa bröstcancer liksom?

Grädden på mitt mos är tillbaka

Hemma från Ängelholm.  Har suttit på balkongen idag och läst ut min älskade bok Den trettonde historien. Det var längesen jag läste en bok som inte går under genren Chiclitt, väldigt uppfriskade för min lilla hjärna faktiskt.


Jag och Anna är återförenade. Våran oförmåga att spendera en sommar ihop har återigen visat sig men nu är det dags för andra bullar:Imorgon åker vi till LONDON! Jag fattar knappt att det är sant men det känns väldigt kul när jag övertygar mig själv att det är det. Afternoon tea, Themsen, Notting Hill, Love Actually atmosfären here I come!

ps. Bilden är från Nice och jag vet att man ser mig och min kamera. Det är inte klantigt, bara en konstnärs visualiserande av sin innersta själ. Shoes: Larger than life kallar jag den. ds.

Bödelkossor

Vi har kossor precis bakom huset, några av dem har vita huven och bruna kroppar, de ser ut som bödlar typ! scary...

Emmaboda var så gryymt underbart! Jag är så lycklig. AAAAAAAA!!!!!!

På onsdag åker vi (båda ja och neh) äntligen hem! Det ska bli väldigt skönt på ett sätt, samtidigt som det är så slappt och mysigt här.

Eftersom det regnar som om det var sponsrat så broderar jag med mitt nya broderisett från fyndkorgen på Rydsnäs marknad. Det är väldigt trevligt.

RSS 2.0