De utvalda

När jag kom in i Gilda skolan var det som att mentalt gå tillbaka till 1800 talet där allt var diciplinerat och kvinnor behagade, fast nu var allt vitmålat och spa-igt kliniskt. Alla är vackra, fina figurer i vita dräkter med bomullskärp som knutits som rosetter i ryggen och som sluter precis under knät. Den perfekta universal bensmickrarlängden. Perfekt hy och vackert formade bryn, lugna leenden, en lätt hand på ryggen när de för sina klienter till respektiva behandlings ställe. I bakgrunden spelas klassisk musik som salarna med kristallkronor och en härlig takhöjd.

En kille som tydligt är bög bär handdukar till tvättstugan, stannar till vid tjejen i receptionen och de talar glatt med varandra. Pratar om saker som vi som sitter i den breda mjuka bruna skinnsoffan bara önskar vi kunde få vara med på. De skrattar tillsammans, han fortsaätter mot de bakre rummen och hon trycker på öppna-dörren-knappen osamtidigt som hon hjälper en tant som måste "avboka ALLA sina behandlingar för hon ska in på SJUKHUS".

Allt är harmoniskt.

Jag vill vara en av dem. Ett år i total sinnesnärvaro i nuet. Tömma lite porer, massera lite där, vaxa en rygg här, sätta upp mitt hår i fina flygvärdinneknutar och le och presentera mig för folk som unnar sig en manikyr i vardagen. Ett år på Gilda skolan. Sedan?

Linas skönhetsstudio
Vi erbjuder ett helhetskoncept: Massager, anskitsbehandlingar, pedikyr, manikyr, aromaterapi. Friskvård/Hälsokonsultation. Gympaklasser. Matlagningskurser. Föredrag av inspirerande personer. Sticknings cirklar, bokklubb. Hälsocafe. Cupcakes ingår psykiskt välbefinnande.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0